«Δεν θέλω τη φωνή για να μιλήσω» – Δράσεις φωνής 2023-2024

Στις Δράσεις φωνής την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024, είχαμε τη μεγάλη χαρά να είναι μαζί μας η κ. Κωνσταντίνα Πάλλη – Σκηνοθέτρια – Ηθοποιός, Vocal Coach.

Πραγματοποιήθηκαν δύο Δράσεις φωνής: στο τμήμα Α3 έγινε με μια διερεύνηση για τη φωνή, πώς ακούγεται από εμάς τους ίδιους και πώς από τους άλλους. Τα παιδιά ανακάλυψαν τη μοναδικότητα της φωνής τους καθένα με βιωματικό τρόπο και δέχτηκαν συμβουλές για τη σωστή χρήση της,  για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ασκηθούν στην προφορά των λέξεων, έτσι ώστε να έχουν μια καθαρή άρθρωση στην ομιλία, αλλά και ζωντανές και εκφραστικές αναγνώσεις .

Στο τμήμα Β5 η δράση αφορούσε τη φωνή σαν θεατρικό εργαλείο. Ο τρόπος που χρησιμοποιείται η φωνή σε μια θεατρική παράσταση, η διαφορά της χρήσης της στον κινηματογράφο, αυτοσχεδιασμοί και πειραματισμοί από τους μαθητές με την καθοδήγηση της σκηνοθέτριας έκαναν ξεχωριστή τη δράση και ενθουσίασαν τα παιδιά.

Πολλές οι ερωτήσεις και οι αναζητήσεις των παιδιών, τις οποίες συζήτησε με μοναδικό τρόπο η κ. Πάλλη.

Την ευχαριστούμε θερμά που αποδέχτηκε την πρόσκληση μας για μία ακόμη φορά, για τη ζωντανή και χαρούμενη παρουσία της, καθώς και για τους ορίζοντες που άνοιξε στους μαθητές μας.