Διδακτική Επίσκεψη στο Μάθημα των Θρησκευτικών

Την Παρασκευή  05-05-2023 πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η διδακτική επίσκεψη των μαθητών/τριών του Β2 και του Β3 τμήματος αντίστοιχα της Β΄Γυμνασίου  του σχολείου μας, στην ιερά μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και στον ιερό ναό «της του Θεού Σοφίας», στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών και συγκεκριμένα της ενότητας «Αγιογραφικοί κύκλοι-Αγιογράφηση του Ναού», αλλά και της δράσης για τους Μικρασιάτες αγίους της Εκκλησίας μας, που εκπονήθηκε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2022-23 με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Οι ιερείς και των δύο ναών  έκαναν εκτενή αναφορά στην ιστορία του Ελληνισμού της Μ. Ασίας ,τη μνήμη των Αγίων Ιερομαρτύρων που βρήκαν φρικτό θάνατο κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ιδιαιτέρως τόνισαν την πίστη των προσφύγων στους αγίους τους καθώς ερχόμενοι στον τόπο μας έφεραν μαζί τους τις θαυματουργές τους εικόνες από τις Αλησμόνητες πατρίδες, τα Άγια σκεύη των Ναών τους, τα άγια λείψανα των αγίων και των μαρτύρων αλλά και την ζωντανή Αγιότητα στα πρόσωπα των προσφύγων Αγίων της εκκλησίας μας. Έκτισαν περικαλλείς ναούς, όπως αυτός της Αγίας Σοφίας Κλαζομενών ,που είναι δημιούργημα  και έργο με πολύ κόπο και μόχθο των προσφύγων της Μ. Ασίας.

Τέλος,  η καθηγήτρια  εξήγησε εκτενώς στους μαθητές τις αγιογραφικές παραστάσεις, τη σημασία και τη θέση των εικόνων μέσα στην Εκκλησία.

 Συγχαίρουμε τους μαθητές μας που καθ’όλη τη διάρκεια της διδακτικής επίσκεψης επέδειξαν άριστη συνεργασία και συμπεριφορά.

Ήταν μια ιδιαίτερη και αξέχαστη εμπειρία για μαθητές και καθηγητές στο τέλος μιας πολύ απαιτητικής σχολικής χρονιάς!!

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Παπαγεωργίου Χριστίνα (ΠΕ01) -συντονίστρια της δράσης, η κ. Σεργίου Μαρία(ΠΕ07) και η κ. Ζερβάκη Καλλιόπη(ΠΕ02).