Τεύχη Εφημερίδας

By 9 Φεβρουαρίου 2015 29 Σεπτεμβρίου, 2022 Εκδηλώσεις - Δράσεις

Εφημερίδα 9ου Γυμνασίου Ηρακλείου

Το σχολικό έτος 2012-2013 μια ομάδα «ανήσυχων» εκπαιδευτικών αποφάσισε από κοινού να κάνει το ?εγχείρημα έκδοσης μαθητικού εντύπου σε μορφή εφημερίδας με τη συμμετοχή ανάλογων μαθητών, που ήθελαν κάτι παραπάνω πέρα από το μάθημα στις σχολικές αίθουσες? ήθελαν να μιλήσουν για τις ιδέες και τα προβλήματά τους, για την κοινωνική πραγματικότητα που μας περιβάλλει, να ερευνήσουν, να ανακαλύψουν και να καταθέσουν ό,τι τους προβληματίζει?

Έτσι ξεκίνησε το 1ο Τεύχος της Εφημερίδας μας τον Δεκέμβριο του 2012 με υπεύθυνους καθηγητές τους: Ανδριαδάκη Κων/νο, Παπαδάκη Στέλλα, Πολυχρονάκη Αιμιλία και Φανουράκη Γεώργιο και με μια συντακτική ομάδα περίπου 20 μαθητών και από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου μας.

Κατά το ίδιο σχολικό έτος ακολούθησε και 2ο Τεύχος τον Μάρτιο του 2013 με βασικό θέμα του το «ΟΧΙ στη βία», που κατάφερε να διακριθεί στον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων «Προοδευτική Πολιτιστική Κίνηση ?Λευτέρης Δασκαλάκης?» με Βραβείο Μαθητικού Εντύπου για το περιεχόμενό του.

Το επόμενο σχολικό έτος, 2013-2014, η προσπάθεια συνεχίστηκε με λιγότερους υπεύθυνους καθηγητές, τις: Παπαδάκη Στέλλα και Πολυχρονάκη Αιμιλία και συντακτική ομάδα μαθητών ανανεωμένη και ανασυγκροτημένη που αποτελούνταν από περίπου 15 μέλη αυτή τη φορά? Έτσι ακολούθησε το 3ο Τεύχος τον Απρίλιο του 2014 με βασικό θέμα το «Έτος Δομήνικου Θεοτοκόπουλου» αλλά κι ένα αφιέρωμα στην Πόλη μας, το Ηράκλειο με φωτορεπορτάζ που κατάφερε να αποσπάσει Βραβείο Μαθητικού Φωτορεπορτάζ αλλά και Έπαινο για τη γενικότερη εικόνα του εντύπου στον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων «Προοδευτική Πολιτιστική Κίνηση ?Λευτέρης Δασκαλάκης?».

Δείτε το 1ο Τεύχος:

{loadposition issuu_1}

 

Δείτε το 2ο Τεύχος:

{loadposition issuu_2}

 

Δείτε το 3ο Τεύχος:

{loadposition issuu_3}

 

Δείτε το 4ο Τεύχος:

{loadposition issuu_4}

 

 

Επιτυχία της Δημοσιογραφικής Ομάδας

της εφημερίδας του σχολείου μας

κατά το τρέχον σχολικό έτος

Η Δημοσιογραφική Ομάδα του 9ου Γυμνασίου επελέγη να συμμετάσχει σε ημερίδα που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας  και διοργανώνεται το Αθηναϊκό ? Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΕ-ΜΠΕ) και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας (Ι.Ε.Π.) για τα μαθητικά ΜΜΕ. Η επιλογή της δημοσιογραφικής ομάδας έγινε μετά από αποστολή της εφημερίδας μας «Ε9 της ….ευφορίας μας» σε επιτροπή ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων.

Υπεύθυνες καθηγήτριες:

Παπαδάκη Στέλλα

Πολυχρονάκη Αιμιλία

 

 

Δείτε το 5ο Τεύχος:

{loadposition issuu_5}