Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία

By 19 Δεκεμβρίου 2023 Εκδηλώσεις - Δράσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που εορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 3 Δεκεμβρίου, αποτελεί μια σημαντική προσπάθεια ανάδειξης, υποστήριξης και προώθησης των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Στο πλαίσιο αυτής της ημέρας υλοποιήθηκαν δράσεις εκτός και εντός του σχολικού συγκροτήματος:

1. Ομάδα μαθητών του σχολείου μας  με συνοδούς καθηγητές τις κυρίες Σεληνιωτάκη Χ. και Ζερβάκη Κ. επισκέφθηκε την Παρασκευή 1/12/2023 το ΕΝΕΕΓΥΛ  (Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο) Ηρακλείου, όπου έγινε ξενάγηση στα εργαστήρια Γεωπονίας, Μαγειρικής και Πληροφορικής.

Συμμετείχαμε σε διάφορες δραστηριότητες αθλητικές και μη (εργαστήριο μαγειρικής, καλλιέργεια λαχανόκηπου, Boccia, Basket σε αμαξίδιο κτλ.) που είχαν οργανώσει οι εκπαιδευτικοί κ μαθητές του ειδικού σχολείου.

Ήταν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και διδακτική μέρα για τα παιδιά.

Ήταν μέρα ευαισθητοποίησης, ενσυναίσθησης και δημιουργικότητας.

Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν και πρόσωπα της πολιτικής ζωής του τόπου μας αλλά και η λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης όπου είχαμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε τα υπέροχα εδέσματά τους, αλλά και να χορέψουμε έχοντας ως συνοδεία τους εξαιρετικούς μουσικούς του Κρητικού συγκροτήματος του Μιχάλη Κουνάλη.

Ήταν για όλους μας μια αξέχαστη εμπειρία.

2. Εντός του σχολικού συγκροτήματος διοργανώθηκαν δράσεις και διαδραστικά παιχνίδια από τους συναδέλφους Φυσικής Αγωγής Αδριαδάκη Κ. και Ηλιάδου Π. που στοχεύουν στην συμπερίληψη, στην καλλιέργεια του σεβασμού και την καταπολέμηση κάθε μορφής διακρίσεων και αποκλεισμού των ΑμεΑ. Οι μαθητές ήλθαν σε επαφή με τα αθλήματα του γκόλμπολ, του βόλεϊ καθιστών ενώ συμμετείχαν και σε δραστηριότητες καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση, προσομοιώνοντας  την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία μέσα στο χώρο του σχολείου και κατανοώντας τις δυσκολίες που συναντούν μέσα σε αυτό.

Άθλημα γκολμπολ για άτομα με τύφλωση