Επιμορφωτική – Βιωματική Δράση της Π.Ε.Τ.Κ. στο Γυμνάσιό μας

Μόνο όταν μπαίνω στη θέση ενός οπτικά ανάπηρου μπορώ να αποκτήσω συνείδηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, να δείξω έμπρακτα αποδοχή και αλληλεγγύη και να συμβάλλω στη μείωση των ανισοτήτων, του αποκλεισμού και στην κοινωνική του ένταξη.

Έτσι κι εμείς την Παρασκευή 01/03/2024 υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας τον κύριο Μενέλαο Μαρκοδημητράκη, πρόεδρο της Π.Ε.Τ.Κ.,τον κύριο Δασκαλάκη Γεώργιο,φοιτητή του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ και την κυρία Μονιάκη Σοφία,φιλόλογο-γραμματέα του Συλλόγου και εκπαιδεύτρια της γραφής Braille.

Στην εν λόγω βιωματική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης συμμετείχαν τα τμήματα Β1 και Β4 του σχολείου μας.

Κατά τη διάρκεια της δράσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν,να ρωτήσουν και να μάθουν πληροφορίες σχετικά με θέματα που αφορούν στην οπτική αναπηρία.

Τα παιδιά είδαν πως γράφουν και διαβάζουν οι τυφλοί με το σύστημα γραφής και ανάγνωσης Braille . Μπήκαν στη θέση ενός τυφλού,περπάτησαν με το ειδικό μπαστουνάκι,έπαιξαν με την ειδική μπάλα, είδαν πως παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια και έκαναν πολλές ερωτήσεις σχετικά με το πως οι τυφλοί αντιλαμβάνονται τον κόσμο.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπροσώπους του Συλλόγου της Π.Ε.Τ.Κ. για την άμεση ανταπόκριση τους στο κάλεσμα μας, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές μας να κατανοήσουν και να καταλάβουν ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί αλλά όλοι είμαστε ίσοι!!