Επίσκεψη Πρότυπου Γυμνασίου στο σχολείο μας

By 7 Ιανουαρίου 2023 15 Ιανουαρίου, 2023 Εκδηλώσεις - Δράσεις

     Την Πέμπτη 8/12/22 το σχολείο μας, 9ο Γ/σιο Ηρακλείου και συγκεκριμένα το τμήμα Α5 με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Αιμιλία Πολυχρονάκη (φιλόλογο) υποδέχθηκε με χαρά το τμήμα Α3 του Πρότυπου Γυμνασίου Ηρακλείου, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ασημένια Χαρκιωτάκη (φιλόλογο) καθώς και τις συνοδούς εκπαιδευτικούς κ. Έφη Ζερβάκη (Φυσικής Αγωγής) και την κ. Βάλια Πιτερού (Γερμανικής Γλώσσας). Μεταξύ των δύο αυτών τμημάτων υπάρχει συνεργασία καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στο πλαίσιο του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Ασημένια Χαρκιωτάκη αλλά και την κ. Αιμιλία Πολυχρονάκη, για την εκπόνηση project με τίτλο «Μύθοι του Αισώπου: λόγος, εικόνα, δρώμενο».

     Τα παιδιά του Πρότυπου Γυμνασίου δραματοποίησαν τον μύθο του Αισώπου «Αλώπηξ και κόραξ» και παρουσίασαν δύο παραλλαγές που δημιούργησαν τα ίδια τα παιδιά, μία στα αρχαία ελληνικά και μία στα νέα ελληνικά, δημιουργώντας και μάσκες για την περίσταση αλλά επενδύοντας και μουσικά το δρώμενο! Στη συνέχεια και τα δύο σχολεία παρουσίασαν τις δικές τους ζωγραφιές με σκηνές από τον εν λόγω μύθο αλλά και κωμικογραφήματα. Έπειτα οι μαθητές/-τριες και των δύο σχολείων συνεργάστηκαν στο εργαστήριο Πληροφορικής, χωρισμένοι σε ομάδες, όπου έφτιαξαν ψηφιακά σταυρόλεξα με βάση την ύλη που είχαν διδαχθεί στο μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας.

     Τέλος, επανερχόμενοι στην αίθουσα διδασκαλίας έπαιξαν ένα παιχνίδι συνεργατικότητας και επιδεξιότητας, μαζί και με το τμήμα ένταξης τους Α5 του 9ου Γ/σίου που παρευρέθηκε εκείνη την ώρα.

Μπράβο σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια και το εξαιρετικό αποτέλεσμα! Πολλά ευχαριστήρια οφείλουμε όμως ιδιαιτέρως στην ψυχή του project και αγαπημένη φίλη και συνάδελφο κ. Ασημένια Χαρκιωτάκη, που με άοκνη προσπάθεια και πολλή υπομονή στάθηκε στο πλευρό των μαθητών /-τριων,  αλλά και στις εξαιρετικές συναδέλφους κ. Έφη Ζερβάκη και κ. Βάλια Πιτερού, η βοήθεια των οποίων ήταν πολύτιμη για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων.

     Ανυπομονούμε να επισκεφθούμε κι εμείς με τη σειρά μας με το τμήμα Α5 τον χώρο και τους μαθητές /-τριες του Πρότυπου Γυμνασίου και να υλοποιήσουμε και εκεί ανάλογες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες!