Λαξεμένες πέτρες-Επίσκεψη-Αρχαιολογικό Μουσείο

By 20 Φεβρουαρίου 2015 29 Σεπτεμβρίου, 2022 Εκδηλώσεις - Δράσεις
Αρχαιολογικό Μουσείο
 
 
 

1.  Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Η περιβαλλοντική ομάδα (40 μαθητές και 4 καθηγητές) του σχολείου που επεξεργάζεται το θέμα «μελετώντας τις μνήμες στις λαξεμένες πέτρες» στις 16 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε το αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου. Εκεί ξεναγήθηκε από την αρχαιολόγο του μουσείου κα Γαλλή στα λίθινα εκθέματα του μουσείου και αναζητήθηκε η εξέλιξη της τέχνης στο πέρασμα του χρόνου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες εντυπωσιάσθηκαν από την εξαιρετική τεχνοτροπία των κατοίκων αυτού του τόπου ακόμα και από την παλαιοανακτορική εποχή η και παλαιότερα. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν από τον συντηρητή  για τις τεχνικές συντήρησης των καλλιτεχνημάτων.

2.   Στο Εργαστήριο Επεξεργασίας των Αφών Σηφάκη

Η περιβαλλοντική ομάδα επισκέφθηκε το καλλιτεχνικό εργαστήριο των αδελφών Μιχάλη, Γρηγόρη και Σήφη Σηφάκη. Ο Γρηγόρης Σηφάκης εξήγησε το πώς εκείνοι άρχισαν την δραστηριότητα από μεράκι και ποια είναι η βαθύτερη έννοια της τέχνης που προσπαθεί να υπερβεί τον άνθρωπο και να οδηγήσει στην αυτοπραγμάτωση.

3.  Στον Αρχαιολογικό Χώρο Κνωσού

Στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού η περιβαλλοντική ομάδα μαζί με την πρώην Δντρια του 9ου Γυμνασίου Ηρακλείου Κα Μαρία Βαμιαδάκη επισκέφθηκε το χώρο και ασχολήθηκε κυρίως με τα δομικά υλικά του ανακτόρου καθώς και τις ερμηνείες που δίδονται για τη λειτουργικότητα του. Τα δομικά υλικά προέρχονται από  λατομεία στην απέναντι πλαγιά του «Προφήτη Ηλία» έως τα «Σπήλια» αλλά και του «Γυψάδες» στα νότια της Κνωσού.