Ομιλία για την ενδοσχολική βία από την ψυχολόγο του οργανισμού «Χαμόγελο του παιδιού»

Στο πλαίσιο δράσεων κοινωνικού και φιλανθρωπικού ενδιαφέροντος που υλοποιεί το σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν στις 12 και 19 Μαρτίου από την ψυχολόγο του οργανισμού «Χαμόγελο του παιδιού» κα Παπαδάτου δύο ομιλίες σε 12 από τα 14 τμήματα του σχολείου μας  με θέμα την ενδοσχολική βία . 

 Αρχικά η κα Παπαδάτου παρουσίασε στους μαθητές τον οργανισμό, τον ιδρυτή του, τον 12χρονο τότε Ανδρέα Γιαννόπουλο, το όραμα του για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και με χαμογελαστά παιδιά, τη λειτουργία και τη βοήθεια που ο οργανισμός προσφέρει στα παιδιά που νοσούν, που απάγονται, που ζουν σε συνθήκες  φτώχειας καθώς και σε αυτά που γίνονται θύματα κάθε μορφής βίας. 

Μέσα από ένα βίντεο  βασισμένο σε αληθινή ιστορία ενδοσχολικής βίας,   μια από τις πολλές που αφηγούνται καθημερινά μαθητές – θύματα στους ψυχολόγους του οργανισμού, οι μαθητές της Α,Β και Γ τάξης του σχολείου μας ήρθαν για μια ακόμη φορά  αντιμέτωποι με το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.

Ακολούθησε ανάλυση της ταινίας και συζήτηση σχετικά με τους λόγους που οδηγούν έναν μαθητή σε βία εις βάρος των συμμαθητών του, τις συνέπειες της πράξης του αλλά και την συνευθύνη των μαθητών που παρακολουθούν και απλά σωπαίνουν.