Συνάντηση με Μυράτ

By 8 Μαΐου 2015 29 Σεπτεμβρίου, 2022 Εκδηλώσεις - Δράσεις
Συνάντηση με κ.Μυράτ

 

 

Την Παρασκευή 03/04/2015 η ομάδα της εφημερίδας «Το Ε9 της?ευφορίας μας!» και η χορωδία του 9ου Γυμνασίου Ηρακλείου επισκεφθήκαμε, με τη συνοδεία τριών καθηγητριών των κ.κ. Παπαδάκη Στέλλα, Ψαράκη Ειρήνη και Πολυχρονάκη Αιμιλία, τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες, το Πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου που άνοιξε τις πύλες του για να φιλοξενήσει την 1η πρόβα του «Συνόλου 15+ ορχήστρα Κρήτης» υπό τη διεύθυνση του παγκοσμίου φήμης μουσικού ? διευθυντή ορχήστρας και ιδρυτή της Καμεράτας – ορχήστρας  του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Αλέξανδρου Μυράτ. Η συναυλία θα δινόταν τη Μ. Δευτέρα στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 21:30 μ.μ.

Η εμπειρία ήταν μοναδική για παιδιά και συνοδούς καθηγητές, καθώς, όπως μάς τόνισε και ο κ. Μυράτ, ήμασταν οι «μάρτυρες» της 1ης πρόβας ενός νεοσύστατου σχήματος σε ένα κτήριο πολιτισμού που μόλις ξεκίνησε δειλά – δειλά να λειτουργεί στην πόλη μας! Έπρεπε να είμαστε και ήμασταν υπερήφανοι γι?αυτό φυσικά!

Παρακολουθήσαμε με άκρα ησυχία και προσήλωση την προσπάθεια των μουσικών αλλά και του μαέστρου τους να αποδώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αποσπάσματα από το StabatMater του G.B. Pergolesi, ένα έργο για έγχορδα, όργανο και φωνές.  Η ατμόσφαιρα ήταν μαγική?

Εντύπωση μάς έκανε κυρίως η ηρεμία τους, η επιμονή τους στη λεπτομέρεια, η σύμπνοια μεταξύ των μελών της ομάδας των μουσικών αλλά και ο αλληλοσεβασμός μεταξύ τους! Μάς έκαναν να ταξιδέψουμε, να γηληνέψουν οι ψυχές μας αλλά και να καταλάβουμε τι σημαίνει συνεργασία και σεβασμός στην υπέροχη τέχνη της μουσικής!

Σε ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα που έκαναν, ο κ. Μυράτ μίλησε στα παιδιά για τη δική του σχέση με τη μουσική αλλά και την αξία της και απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις των μαθητών μας με αγάπη και πραγματικό ενδιαφέρον! Επίσης, οι μουσικοί ? μέλη της ορχήστρας μάς ευχαρίστησαν για την παρουσία μας, λέγοντάς μας ότι χάρηκαν ιδιαίτερα που κατά τη διάρκεια της πρόβας τους έβλεπαν προσηλωμένα πάνω τους τόσα ζευγάρια αθώα παιδικά μάτια?

Νιώθουμε ευγνωμοσύνη και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τόσο τον κ. Μυράτ και τους συνεργάτες του αλλά και την Περιφέρεια Κρήτης και κυρίως τον κ. Φασουλάκη Κων/νο, εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο στον τομέα του πολιτισμού, για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μας έδωσαν να ζήσουμε μια τόσο μοναδική εμπειρία!